MUP i CEPOL potpisali aranžman o unapređenju znanja

0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su danas u Beogradu radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz različite obuke u okviru ove Agencije.

„Potpisivanje radnog aranžmana sa CEPOL-om označava početak dobrog reformskog puta Ministarstva unutrašnjih poslova i u saglasnosti je sa onim što već tri godine preduzimamo, a to je investiranje u obuke i najbolje  modele treninga i edukacija za naše policijske službenike“, rekao je Stefanović.

Ministar je objasnio da će potpisani aranžman omogućiti Ministarstvu unutrašnjih poslova da svoje policijske službenike uputi na obuku u evropske   institucije, ali i da će naši instruktori istovremeno moći da prenesu svoja znanja i veštine kolegama iz Evrope.

Prema njegovim rečima, policajci će kroz najbolje moguće treninge steći znanja i veštine koji će im omogućiti da budu efikasniji u smanjenju stope kriminala i postizanju još veće bezbednosti za građane.

„Za Ministarstvo unutrašnjih poslova važno je kontinuirano ulaganje  u obuke“, rekao je Stefanović i dodao da kroz Centar za osnovnu policijsku obuku i Kriminalističko-policijsku akademiju, policajci tokom karijere neprestano prolaze kroz obuke i stiču nova znanja.

„Samo kontinuiranom edukacijom možemo da budemo korak ispred kriminala. Važno je da srpska policija bude što efikasnija i da možemo da se pohvalimo da smo najbolji u regionu. Želimo da građanima pružimo najveći stepen bezbednosti“, zaključio je Stefanović.

Zamenik direktora CEPOL-a istakao je da potpisani aranžman predstavlja veliki korak i da je za tu Agenciju važno da u Srbiji ima partnera .

„Zahvaljujući ovom radnom aranžmanu omogućeno nam je da srpske policajce  više približimo radu i obukama koje sprovodimo u Evropi, ali i da naučimo dosta od vaših eksperata, koji imaju veliko stručno znanje“, rekao je Šreder.

Ukazavši da su današnja vremena veoma turbulentna i da se policije susreću sa izazovima ilegalnih migracija, terorizma, organizovanog i sajber kriminala, Šreder je istakao da je za uspešnu  borbu protiv kriminala i zaštitu građana neophodno konstantno investiranje u obuke policijskih službenika.

„Ovaj aranžman nam daje mogućnost da u narednom periodu pripremamo i razvijamo akcione planove i programe obuka u kojima možemo da sarađujemo sa srpskim kolegama, ali i da usvojimo stručna znanja i iskustva sa kojima oni raspolažu“, zaključio je Šreder.

Izvor: MUP

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.