Mirović: Više sredstava za Temerin u narednim godinama

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je u Temerinu izjavio da je zajedničkim snagama lokalne uprave, Pokrajinske vlade i nadležnih službi ministarstava na nacionalnom nivou, pokrenut talas obnove javnih objekata u ovoj opštini.

Nakon sastanka sa predsednikom Opštine Temerin Đurom Žigom, na kome je pored analize onog što je urađeno u proteklih godinu i po dana, bilo reči i o budućim projektima, Mirović je obišao renoviranu Osnovnu školu „Petar Kočić“, radove na izgradnji komunalne kanalizacione infrastrukture u ovom mestu i radove na rekonstrukciji ambulante u Bačkom Jarku.

„Na našu zajedničku inicijativu pripremamo rekonstrukciju predškolske ustanove u Sirigu i zajednički se radi i u delu komunalne infrastrukture. Pripremamo i nove projekte, kao što su uređenje centra Temerina, kružni tok kao deo prilaza industrijskoj zoni, pešačko-biciklistička staza do Jegričke. Pripremamo se da u narednoj i u 2019. godini zajednički uđemo, još ambicioznije, u izgradnju prečistača i u pripremu projektno-tehničke dokumentacije za obilaznicu i za drugu traku puta od Novog Sada do Bačkog Jarka“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je naglasio da Temerin nije dobijao dovoljno sredstva, još od osnivanja Fonda za kapitalna ulaganja, od 2006. do 2016. godine mnogo manje u odnosu na druge opštine u Vojvodini.

„Izdvojićemo više sredstava za temerinsku opštinu u narednim godinama, a već smo u 2017. godini demonstrirali tu svoju politiku ravnomernijeg odnosa prema opštinama, bez bilo kakvih drugih kriterijuma osim kriterijuma koji su vezani za stepen razvijenosti, stepen osposobljenosti da opštine pripreme projektnu dokumentaciju, za smisao ulaganja, pre svega u ekonomski razvoj i u održavanje javnih objekata koji treba da služe svim građanima“, rekao je Mirović i dodao da će svaka opština biti uspešna onoliko koliko bude vodila pažnju o javnim objektima, kao što su predškolske ustanove, škole, domovi zdravlja, zatim o industrijskim zonama kao mestima gde se stvara nova vrednost za opštinu i preduzetnicima, kao i o efikasnosti sopstvenog sistema.

Više od 45 miliona dinara iz budzeta Republike Srbije uloženo je u obnovu školske zgrade Osnovne škole „Petar Kočić“ u Temerinu. Izvedeni su radovi na termo-izolaciji fasade, zamena spoljašnje i unutrašnje stolarije, podignuta je energetska efikasnost škole, zatim na sanaciji sanitarnih čvorova i drugi radovi. Za izgradnju zapadnog kolektora kanalizacione mreže u Temerinu je iz pokrajinskog budzeta obezbeđeno 20 miliona dinara. Ambulanta temerinskog Doma zdravlja u Bačkom Jarku je stara preko 50 godina i u nju nije decenijama ulagano. Za njenu rekonstrukciju, koja će biti završena do kraja godine, iz Pokrajine je obezbeđeno 11,23 miliona dinara.

U delegaciji AP Vojvodine su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Izvor: Pokrajinska Vlada

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.