Mirović: „Univerzitet je naša snaga“

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Univerzitet u Novom Sadu, gde se sastao se sa rektorom prof. dr Dušanom Nikolićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku, u kojem je učestvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, razgovaralo se o nastavku bliske saradnje institucija, o definisanju prioriteta i zajedničkih zadataka, kao i o redefinisanju nasleđenih problema. Razgovaralo se i o idejama i mogućnostima da Univerzitet, kroz strateško povezivanje sa pokrajinskim institucijama i uz korišćenje podsticajnih mera, postane generator novih radnih mesta i razvoja.

Rektor Nikolić se predsedniku Miroviću zahvalio na podršci koju kao predsednik Pokrajinske vlade usmerava akademskoj zajednici i zajedno ga sa svojim saradnicima obavestio o nizu aktivnosti i uspeha koje Univerzitet realizuje i postiže: istaknuti su sve bolja vidljivost Univerziteta na međunarodnoj naučnoj sceni i njegovi prestižni rezultati, a razgovaralo se i o daljim koracima koje treba preduzeti kako bi se postizanje takvih rezultata nastavilo. Rektor se zahvalio na pomoći Pokrajinske vlade povodom predstojećeg uređenja kampusa Univerziteta rekavši da je reč o kapitalnom projektu, važnom i za domaće studente i profesore, ali i za one koji iz inostranstva u našu zemlju dolaze zbog studiranja ili učešća u projektima.

Na sastanku je rečeno da je primetno sve veće interesovanje stranih studenata koji bi svoje školovanje mogli da nastave u Novom Sadu, što bi i za grad i za Pokrajinu bio velika i značajna mogućnost za razvoj i promociju. Rektor je kao jednu od značajnih aktivnosti Univerziteta naveo i organizaciju naučnih skupova i konferencija čiji značaj prerasta državni i regionalni, a koje bi trebalo da se u narednih godinu dana pripreme i realizuju u Novom Sadu.

Kako je na sastanku rekao predsednik Mirović, Univerzitet u Novom Sadu zbog potencijala koje ima i zbog rezultata koje postiže zaslužuje odgovoran i temeljan pristup. Ocenivši da je „univerzitet naša snaga“, podvukao je da se sa jednakom pažnjom mora razgovarati i o tehničko-investicionim projektima Univerziteta, ali i o suštinskim pitanjima visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada. Rekavši da sve ono što se ulaže kao vrednost, mora da ima i svoj strateški cilj, predsednik Mirović je istakao spremnost Pokrajinske vlade da sa Univerzitetom u Novom Sadu, Gradom Novim Sadom i Republičkim ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učestvuje u rešavanjima pitanja koja se tiču unapređenja uslova u kojima radi Univerzitet u Novom Sadu, kao i u pitanjima koji će omogućiti trasiranje puta za njegov dalji uspešan razvoj.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof dr. Zoran Milošević istakao je na današnjem sastanku, između ostalog, značaj partnerskog odnosa Pokrajinske vlade i Univerziteta, a zatim i stremljenje resornog sekretarijata da pomogne osnaživanje Univerziteta i njegov integritet, kao i da pomogne redovno funkcionisanje fakulteta i njihovih investicija.

Izvor: Vlada Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.