Miloš Vučević na otvaranju ”Dunavske letnje škole” u Ulmu

0

“Srbija pridaje veliki značaj Strategiji Evropske Unije za dunavski region, i sinergiji između regionalnih inicijativa EU, i postojećih mehanizama saradnje u regionu” poručio je na otvaranju ”Dunavske letnje škole” u Ulmu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i naglasio da očekuje dalje unapređivanje svih komparativnih prednosti koje imamo kao dunavski region. Govoreći o razvoju gradova dunavskog regiona, gradonačelnik Novog Sada istakao je da je izuzetno značajno da se on, u svim segmentima, bazira na ulaganjima u pametna tehnološka rešenja, da se projekat „Smart city“ i slične inicijative implementiraju u našim gradovima, ali i podigne opšta svest građana o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacionih i logističkih rešenja usmerenih na poboljšanje života građana.

On je naglasio da je Novi Sad, kao univerzitetski centar, snažna baza mladih stručnjaka, koji svojim znanjem upravo doprinose razvoju i implementiranju najnovijih tehnologija.

“Prošle nedelje Univerzitet u Novom Sadu je postao centar za saradnju visokoškolskih ustanova zemalja zapadne i istočne Evrope i Narodne Republike Kine, u okviru ”Mehanizma 16+1” i to je značajno i u kontekstu razmene najnaprednijih informacija, ideja i iskustava, ali i primene novih znanja koja će za cilj imati i unapređenje našeg regiona” rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na otvaranju ”Dunavske letnje škole” koju organizuje Evropska dunavska akademija u saradnji sa nekoliko univerziteta iz dunavskog regiona.

Gradonačelnici Novog Sada i Ulma Miloš Vučević i Gunter Ciš razgovarali su o unapređenju saradnje pobratimljenih gradova, i saglasili se da će još intenzivnije da rade na ostvarivanju ciljeva koji su obuhvaćeni Dunavskom strategijom Evropske Unije. Oni su poručili i to da će unapređivati odnose, i razvijati nove mogućnosti za partnerstvo u oblastima nauke, privrede, zaštite životne sredine, turizma, kulture, pokretanja infrastrukturnih projekata, mladih, sporta. Tokom dvodnevne posete nemačkoj pokrajini Baden – Virtemberg gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je i sa državnom sekretarkom Terezom Šoper, predstavnicima Vlade i Skupštine Baden – Virtemberga. U Industrijsko-trgovačkoj komori u Ulmu, novosadskoj delegaciji prezentovan je nemački koncept dualnog obrazovanja, a kako je dogovoreno, sa svim komparativnim prednostima tog sistema oni će uskoro upoznati i privrednike u Privrednoj komori Novi Sad.

Na poziv gradonačelnika Miloša Vučevića u Novi Sad sledeće godine dolazi delegacija nemačke pokrajine Baden – Virtemberg, koju će predvoditi ministar u Vladi Gvido Volf.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.