Još jedan deo Veternika dobija kanalizaciju

0
Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad nastavlja da investira u izgradnju kanalizacione mreže u Veterniku, s krajnjim ciljem da se problem odvođenja otpadnih voda reši na prostoru čitavog naselja. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove na izgradnji kanalizacije u delu Veternika severno od Novosadskog puta. Ova investicija, vredna 215 miliona dinara, obuhvata izgradnju 12 km mreže koja će se prostirati u oko 40 ulica u ovom delu Veternika.

Buduća kanalizaciona mreža severno od Novosadskog puta podeljena je na 7 slivova, tako da će se i izgradnja realizovati fazno. U prvoj fazi radova, za koju je dobijena građevinska dozvola, gradiće se kanalizacija sliva 1 i sliva 6 sa jednom crpnom stanicom. Dužina kanalizacione mreže sliva 1 iznosi 2,5 km i obuhvata devet ulica (Novosadski put, Nova 27, Nova 9, Nova 91-deo, Vladimira Matijevića, Dobre Jovanović, Gige Geršića, Petra Bige, Generala Vasića). Dužina kanalizacione mreže sliva 6 iznosi 1,7 km i prostire se u sedam ulica (Drage Dejanović, Danila Lazovića, Marka Servijskog, Olge Ilić, Dr Dušana Popovića, Gorana Maletića, Nova 91-deo).

Za izgradnju kanalizacije ostalih slivova u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je neophodan preduslov za ishodovanje građevinske dozvole. Gradska uprava upućuje apel vlasnicima parcela da potpišu neophodnu saglasnost kako bi se moglo pristupiti radovima u svim ulicama koje su predviđene projektnom dokumentacijom.

Napominjemo da je u Veterniku tokom 2018. godine izgrađeno oko 7 km kanalizacije, čime su stvoreni uslovi da se više od 430 domaćinstava priključi na gradski kanalizacioni sistem, a Grad Novi Sad u ovu investiciju uložio je oko 145 miliona dinara.

Izvor: Grad Novi Sad

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.