Gradonačelnik Vučević učesnik Konferencije „Turizam Srbije – partnerstva za bolju budućnost“

0
Foto: Novosadska TV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji “Turizam Srbije – Partnerstva za bolju budućnost” koju je organizovala “Adrija medija grupa” u hotelu “Crown Plaza” u Beogradu.

U toku trajanja tog jednodnevnog skupa, eksperti na polju turizma uputili su, između ostalog, javnost u činjenicu koliko je Srbija napredovala u toj grani privrede, kao i na to gde se zemlja može pozicionirati u narednim godinama ukoliko se primene dobre strategije, ali i uloži trud i rad.

– Ovde smo da razgovaramo o tome šta je to što treba raditi u narednom periodu, u pogledu daljeg razvoja turizma u Srbiji, u našim gradovima i opštinama. Struka mora da bude ta koju treba da slušamo i koja treba strateški da nas opredeli, a politika je tu da pravi ambijent stabilnosti koja je preduslov daljeg turističkog razvoja Srbije. Mislim da imamo dobru priliku da nastavimo ovaj progres koji je evidentan u oblasti turizma. Kao primer napretka, uzećemo Novi Sad koji je u 2012. godini imao 200 000 noćenja turista, dok se ta cifra u 2018. popela na 450 000. Dakle, u jednom relativno kratkom periodu, imamo značajan priliv stranih i domaćih turista, a tome značajno doprinosi i liberalizacija viznog režima prema EU, Ruskoj Federaciji, NR Kini, Indiji i velikom broju afričkih i azijskih zemalja. Takođe, mnogo našem gradu pomaže i to što je izabran da bude nosilac dve prestižne evropske titule, a to su Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope. Time smo vidljiviji i atraktivniji, imamo veći broj događaja i manifestacija, a ljudi iz sveta turizma apostrofiraju Novi Sad kao mesto u Evropi koje treba posetiti. Treba mnogo više da radimo na infrastrukturi i boljem sadržaju, odnosno prezentaciji onoga što posedujemo, a imamo mnogo toga lepog i kvalitetnog da predstavimo svetu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prisutnima su se pored gradonačelnika Vučevića obratili i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić koji su poželeli svim učesnicima konferencije srećan rad i razmenu iskustava, kao i kvalitetnu analizu stanja turizma u Srbiji kroz predstavljanje primera dobre prakse u našoj zemlji. Ministar Ljajić je naglasio da se trendovi menjaju i da raste gradski turizam, u čemu Srbija vidi svoju budućnost u turističkoj ponudi, dok se gradonačelnik Radojičić osvrnuo na činjenicu da turisti sve češće dolaze u Beograd zbog kulturnih spomenika, muzeja, a ne samo zbog dobrog provoda.

Ovo je druga konferencija koja daje odgovore na najvažnija pitanja, povezuje turističke radnike, ali i sve zainteresovane strane počevši od domaćih i stranih poslovnih udruženja, preko stručnjaka iz oblasti obrazovanja, marketinga, pa sve do javnosti zainteresovane za uvođenje inovacionih promena i sklapanje partnerstava. Ova konferencija predstavlja najkompletniju platformu za umrežavanje, a taj najveći biznis događaj na temu turizma koncipiran je tako da učesnici iz prve ruke dobiju informacije o trendovima i mogućnostima razvoja turizma.

Izvor: Novosadska TV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.