Gradonačelnik sa predstavnicima sindikalnih organizacija zaposlenih u JGSP „Novi Sad“

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući predstavnike sindikalnih organizacija zaposlenih u JGSP „Novi Sad“ i tom prilikom se upoznao sa problemima u obavljanju funkcija javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i sa materijalnim položajem zaposlenih, viđenim iz ugla predstavnika sindikalnih organizacija tog javnog preduzeća čija je delatnost od posebnog interesa za Grad Novi Sad i njegove građane.

Sastanak je održan na inicijativu čelnih ljudi sindikata zaposlenih u JGSP „Novi Sad“ i tom prilikom istaknuta su i razmatrana pitanja koja su sindikati apostrofirali kao uzrok poteškoća u radu zaposlenih, a čiji efekti bi se u narednom periodu mogli negativno odraziti na efikasno, racionalno i uspešno poslovanje Preduzeća, koje obavlja jednu od strateški važnih delatnosti značajnih za nesmetano i harmonično obavljanje funkcija Grada kao celine.

Kao dominantno pitanje u sklopu ukupnih razmatranja, od strane predstavnika sindikata istaknuta je potreba poboljšanja uslova rada zaposlenih i povećanje zarada vozačkog osoblja, kao i radno angažovanih u pratećim službama.

Gradonačelnik se sa dužnom pažnjom upoznao sa pojavnim oblicima i viđenjem uzroka i okolnosti nastalih problema i poteškoća na koje su ukazali predstavnici sindikata zaposlenih, istaknuvši da je dobro i nesmetano poslovanje JGSP „Novi Sad“ od prevashodnog, izuzetnog značaja za normalan život građana Novog Sada. On je saopštio sindikalnim predstavnicima tog preduzeća da će u okvirima svojih nadležnosti i delokruga ovlašćenja Gradskog veća biti preduzete mere neophodne za sagledavanje objektivnih uzroka takvog stanja, kao i iznalaženje odgovarajućih rešenja koja će osigurati nesmetano funkcionisanje Preduzeća.

Gradonačelnik je posebno značajnim ocenio potrebu da se na iznalaženju rešenja za bolje funkcionisanje Preduzeća i popravljanje materijalnog položaja zaposlenih radi u atmosferi dobrih međuljudskih i kolegijalnih odnosa, posvećenosti izvršavanju profesionalnih obaveza i sinergiji svih učesnika tog procesa, gde će razumevanje, zajedničko delovanje, svest i odgovornost svakog od učesnika u tom procesu, predstavljati objektivni preduslov za uspešno prevazilaženje uočenih problema.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.