Eminentni novosadski lekari u ambulanti doma zdravlja “Novi Sad” u Sremskim Karlovcima

0
Foto: Grad Novi Sad

U prisustvu člana Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltana Horvata, u Upravnoj zgradi Doma zdravlja „Novi Sad“ potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji te zdravstvene ustanove sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva.

Ugovor se potpisuje u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno – svake srede, u ambulanti Doma zdravlja u Sremskim Karlovcima. Konsultativna služba započinje sa radom već sledeće nedelje, u sredu 13. marta kada će Karlovčane pregledati prof. dr Zoltan Horvat.

– Kao vaskularni hirurg deo sam tima lekara koji je doneo odluku da dobrovoljno i volonterski pruža zdravstvene usluge stanovnicima Sremskih Karlovaca. Neki od nas su poreklom iz Karlovaca, neki su emotivno vezani ali su svi su eminentni stručnjaci iz svojih oblasti i spremni da damo svoj doprinos mestu za koje smo direktno ili indirektno vezani. Važno je napomenuti da smo u procesu pokretanja službe Hitne pomoći u okviru ambulante Doma zdravlja. Očekujemo rešenje ministarstva za rad pet ekipa, tako da će Karlovčani uskoro imati i noćnu službu – izjavio je prof. dr Zoltan Horvat.

Predsednik Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva prof. dr Dragan Dankuc, počasni je građanin Sremskih Karlovaca i lekar otorinolaringolog koji je pokrenuo i godinu dana sam sprovodio ovu akciju.

– Moj zadatak je bio da ličnim primerom pokažem da postoji dobra volja lekara da pomaže narodu, bez ikakve nadoknade i ja sam u periodu od septembra 2017. do septembra 2018. godine to i činio. Na sastanku Aktiva lekara Sremskih Karlovaca je napravljen veliki iskorak, jer je dogovoreno da se u akciju uključe eminentni hirurzi, hematolozi, neurolozi, imunolozi i drugi koji će svojim znanjem prosvećivati stanovnike Karlovaca i uticati na njihov način života – istakao je prof. dr Dragan Dankuc.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ prim. dr Veselin Bojat je izrazio zadovoljstvo što će se pored konsultativnih pregleda u Sremskim Karlovcima održavati i kontinuirana medicinska edukacija čime ta zdravstvena ustanova ispunjava svoj osnovni zatatak, a to je prevencija i edukacija.

Takođe, tom prilikom potpisan je i ugovor između Doma zdravlja „Novi Sad“ i Lovačkog saveza Vojvodine koji će između ostalog, članovima Saveza omogućiti izdavanje uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.

Izvor: Grad Novi Sad

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.