Dodeljena sredstava za opremanje zdravstvenih ustanova

0

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković danas je uručio ugovore o dodeli sredstava na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za finansiranje i opremanje zdravstvenih ustanova u 2017. godini.

„Ovim javnim konkursom koji je sproveden tokom avgusta, opredeljena su 193.000.000,00 dinara za potrebe nabavke nove medicinske opreme za zdravstvene ustanove čiji je osnivač AP Vojvodina . Odlukom komisije koja je bila sastavljena od predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i zdravstvenih ustanova, u zavisnosti od prioriteta, 15 zdravstvenih ustanova na teritoriji AP Vojvodine su dobile sredstva za nabavku nove opreme, za zanavljanje stare, istrošene opreme kojoj joj davno istekao kvalitativni i kvantitativni radijus kojim se ta oprema adekvatno mogla služiti“, istakao je sekretar Gojković.

Nabavkom nove opreme, kako je Gojković rekao, u velikom delu ćemo značajno unaprediti dosadašnji rad, imaćemo prvi put neku opremu koju do sada nikada nismo imali i veliki broj novih dijagnostičkih i terapeutskih mogućnosti koje će biti na raspolaganju našim lekarima, da se u potpunosti posvetimo onome što je za zdravstvene radnike najvažnije – a to je kvalitetno lečenje građana Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo govorio je o dosadašnjim ulaganjima Pokrajinske vlade u zdravstvo.
„U toku 2017. godine iz sredstava pokrajinskog budzeta, za nabavku nove medicinske opreme izdvojena su 622 miliona dinara, za infrastrukturne projekte za zdravstvene ustanove na teritoriji Vojvodine opredeljeno je 859 miliona dinara, što znači da je Pokrajinska vlada u zdravstveni sistem u Vojvodini, ove godine ukupno plasirala skoro 1.500.000.000,00 dinara. To pokazuje kolika je posvećenost Pokrajinske vlade na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem da građani Vojvodine imaju što kvalitetnije i bolje lečenje“, naglasio je sekretar Gojković.

Gojković se osvrnuo i na značajne projekte koji se privode kraju ili su započeti i među njima istakao angiološke sale u Subotici, Somboru i Zrenjaninu, a od infrastrukturnih projekata naveo je Opštu bolnicu u Pančevu, Specijalnu bolnicu u Kovinu, Opštu bolnicu u Vršcu i Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Beloj Crkvi. Resorni sekretar je dodao da predstoji rekonstrukcija kompletne Pulmologije u Opštoj bolnici u Subotici, kao i kapitalna ulaganja u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Doc. dr Gojkovića je dodao da nakon godinu dana Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo polako ispunjava tri osnovna cilja kojima treba da teži vojvođansko zdravstvo.
„To je što kvalitetnija, bolja i sofisticiranija oprema na kojoj možemo da pružimo maksimalnu pomoć za naše obolele i povređene sugrađane, infrastrukturna obnova bolnica u Vojvodini i stalno stručno usavršavanje naših kadrova i prijem novih mladih kolega koji treba da nastave ono što su naši učitelji i prethodnici započeli“, rekao je dr Gojković.

Izvor: Vlada Srbije

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.