Apel strukovnog udruženja policije

0

Strukovno udruženje policije apeluje na svoje kolege – policijske službenike da ne dopuste da budu uvučeni u koštac političkih igara pojedinih policijskih sindikata i pojedinaca koji koriste Sindikat za ostvarivanje raznih ličnih interesa, individualnih političkih ciljeva sa težnjom institucionalne moći.
„Ne sme se izgubiti iz vida da je Sindikat organizacija koju stvaraju radnici a uspostavlja se kako bi se poboljšao i održao materijalni status i uslovi rada kod poslodavca,a što se uspostavlja isključivo dogovorom obe strane.Štrajk i druge kolektivne aktivnosti su dozvoljeni oblik delovanja Sindikata ali u suštini su odraz nemoći ili neumeća rukovodioca Sindikata da na konstruktivan način postignu određene ciljeve.Smatramo da je ova Vlada prepoznala potrebu saradnje poslodavca i ostalih organizacija, potrebu dijaloga i permanentnog kontakta sa istim, kao i da je pokazala spremnost da pregovara u granicama i uslovima koji su trenutno bili mogući i izvodljivi. Iz tih razloga su na nivou MUP i formirana određena tela i službenici koji su zaduženi za kontakt sa organizacijama svojih službenika i ostalih nevladinih organizacija i nevladinom sektoru“ navodi se u saopštenju.
Iz policije naglašavaju da oni ali i ostale državne strukture štite legitimnu vlast I dodaju da policija kao i sama država, čiji je nezaobilazni deo takođe prolazi kroz reformu. S toga Strukovno udruženje policije apeluju na svoje članove i sve policijske službenike i ostale zaposlene u MUP da ostanu dosledni svoje profesije, da službene zadatke obavljaju i dalje profesionalno i da ne dopuste da budu izmanipulisani i iskorišćeni za niske pobude određenih pojedinaca.

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.