15. Novosadska jesen!

0
Izvor: Brif.rs
U okviru manifestacije “Novosadska jesen” danas sa početkom u 11 časova, u SPC “Vojvodina”, u amfiteatru na prvom spratu, obeležiće se jubilej – 10 godina kontinuirane realizacije Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”.

 

Ovaj Program je nastao sa ciljem da se ojača i podigne svest, ali i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini, a uspešno se realizuje od 2009. godine.

Izvor: Brif.rs

Danas u njemu učestvuje čak pet sekretarijata Pokrajinske vlade: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i partneri čije su aktivnosti usmerene na zaštitu životne sredine, Pokret gorana Vojvodine i ReCan – fond za reciklažu limenki.

Izvor: Brif.rs

Ovom događaju će prisustvovati predstavnik iz Ministarstva zaštite životne sredine, Radoslav Momirov.

Sa početkom u 09.30 sati u Eko kutku će se održati goranska radionica “Buboljub” za osnovnoškolski uzrast. U 10.30 sati sledi goranska radionica “Organska trpeza” za predškolski uzrast. Zatim, sa početkom u 11.30 sati u Eko kutku, održaće se goranska radionica “Drugačija bašta”, namenjena osnovnoškolskom uzrastu. Nakon toga, u 17.00 sati uživajte u radionici “Pokreni se!” za srednjoškolce, koju će realizovati studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Novina koja će upotpuniti izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane je Jesenja organska trpeza – “Jela od bundeve”. Prezentaciju i degustaciju proizvoda od bundeve će predstaviti organski proizvođači i promoteri, Vladimir Vozar, Gea organic i La cookie, sa početkom u 17.30 sati, na izložbi meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Na Sceni “Novosadske jeseni” možete pogledati dva nastupa: “Zumba kids”, Novi Sad i “Capoeira Senzala”, Trening centar Tajs. Nastupi počinju u 18.30 sati.

U četvrtak, 27. oktobra, u Eko kutku su organizovana dva različita predavanja, koja će održati KIC “Mladost” iz Futoga. Prvo predavanje je iz oblasti narodne tradicije, sa početkom u 13.00 sati i nosi naziv “Upoznajte se sa odevanjem naših predaka”, dok će se drugo predavanje održati sa početkom u 17.00 sati i nosi naziv “Kako negovanje tradicije kroz stare zanate može zainteresovati evropske partnere?”.

U Eko kutku sa početkom u 09.30 sati održaće se goranska radionica “Organska trpeza” za predškolski uzrast, dok će se u 10.30 sati održati goranska radionica “Drugačija bašta” za osnovnoškolski uzrast. Nakon toga, sa početkom u 11.30 satiodržaće se goranska radionica “Pčeloljub”, namenjene osnovnoškolskom uzrastu, dok u 17.00 sati možete prisustvovati radionici “Pokreni se!” za srednjoškolce, koju će realizovati studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

Izvor: Brif.rs

Izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane sa Jesenjom organskom trpezom će biti upotpunjena sa temom “Vitamini iz povrća”, gde će se predstaviti Vladimir Vozar, PG Jevtić – Spelta Jevtić i Gea organic. Prezentacija i degustacija proizvoda će početi u 17.30 sati.

U četvrtak, 27. oktobra, u 18.30 ćemo uživati u Ansamblu narodnih igara i pesama KIC “Mladost” iz Futoga i u koviljskom muzičkom bendu “Atrakcija”.

Izvor: RTV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.