Maljkovićeva: Srbija je mala, ali je zemlja pravih ratnika

0

Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije, bila je presrećna posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Valensiji. Maljkovićeva je istakla da su srpske “lavice” pokazale da su prave ratnice i potpuno zasluženo došle na evropski tron.

Košarkašice Srbije pobedile su Francusku 63:54 u finalu i postale evropske šampionke drugi put u poslednjih šest godina.

“Igra­li smo rat­nič­ki skroz… Na­ša ze­mlja je ma­la, ali je to ze­mlja pra­vih rat­ni­ka, ili u ovom slu­ča­ju rat­ni­ca. A dru­ga stvar, po­red to­ga, od­gi­ra­li smo i teh­nič­ki i tak­tič­ki do­bro. Gla­vom smo osta­li tu gde je tre­ba­lo. Mi­slim da je ovo stvar­no bi­la, ono što sam i tra­ži­la – jed­na od­lič­na par­ti­ja košar­ke, ko­ju mi tre­ni­ra­mo sva­ki dan. Do sa­da smo igra­li vr­lo do­bre utakmi­ce, že­le­li smo da ova u fi­na­lu bu­de stvar­no od­lič­na”, rekla je Maljkovićeva.

Iako to ne radi, Maljkovićeva je mo­ra­la da izdvoji jed­nu igračicu – So­nju Va­sić.

“Za­slu­ži­la je sve ove div­ne tre­nut­ke ko­je je ov­de do­ži­ve­la.”

Nema mnogo vremena za slavlje, idu Olim­pij­ske igre…

“Sad dok smo sta­ja­li na po­sto­lju, Ti­na Kra­ji­šnik, ko­joj je ovo pr­va me­da­lja, re­klami: ‘Jao tre­neru, za ovo se živi”. Da. Ta­ko je! Za­što bi­smo sa­da stali? Haj­de da po­no­vi­mo ovo…”, po­ru­či­la je Malj­ko­vi­će­va.

Izvor: rts
Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.