Košarkaši Vojvodine savladali OKK Beograd

0

Košarkaši Vojvodine savladali su na domaćem terenu OKK Beograd sa 73:54, u 16. kolu KLS.

U ni­kad lo­ši­jem pr­vom po­lu­vre­me­nu i sa ma­nje po­e­na od star­ta se­zo­ne, ali na sre­ću pri­sta­li­ca cr­ve­no – be­lih, u na­stav­ku su No­vo­sa­đa­ni za­i­gra­li ka­ko zna­ju i ume­ju i sti­gli do iz­u­zet­no vred­ne po­be­de.

Najefikasniji u timu crveno-belih bio je Krsto Bjelica sa postignutim 21 poenom.

Ni­su ko­šar­ka­ši Voj­vo­di­ne ni­ka­ko pro­na­la­zi­li ri­tam u na­pa­du na po­čet­ku utak­mi­ce, šut je bio slab, te su go­sti po­ve­li (2:7). Ipak, za­hva­lju­ju­ći do­brom ofan­ziv­nom sko­ku cr­ve­no-be­li su na­pra­vi­li se­ri­ju od 9:0, te su pr­vu če­tvr­ti­nu za­hva­qu­ju­ći so­lid­noj od­bra­ni za­vr­ši­li sa se­dam po­e­na pred­no­sti. Me­đu­tim, usle­di­la je si­gur­no naj­sla­bi­ja če­tvr­ti­na No­vo­sa­đa­na u ovoj se­zo­ni. To je po­čet­kom dru­ge de­o­ni­ce sa pet uza­stop­nih po­e­na ka­znio Alek­sej Ne­šo­vić, a na lo­šu or­ga­ni­za­ci­ju na­pa­da do­ma­ćih na­do­ve­zao se ka­ta­stro­fa­lan šut ko­šar­ka­ša Voj­vo­di­ne ko­ji su u ovom pe­ri­o­du igre po­sti­gli sve­ga pet po­e­na. S ob­zi­rom na sve vi­đe­no, Voj­vo­di­na je na po­lu­vre­me­nu ima­la ma­li za­o­sta­tak za Be­o­gra­đa­ni­ma (24:27), jer su oba ima­la vr­lo ni­zak pro­ce­nat šu­ta.

Kre­nu­lo je dru­go po­lu­vre­me, a u nje­mu na­ko­pon pra­va Vo­ša: agre­siv­na i br­za, uz jak pri­ti­sak u de­fan­zi­vi. Na­pra­vi­li su se­ri­ju do­ma­ći od 15:0, a Be­o­gra­đa­ni­ma je tre­ba­lo sko­ro šest mi­nu­ta do pr­vih po­e­na. U pr­voj po­lo­vi­ni po­sled­we de­o­ni­ce ras­pu­cao se (na­po­kon) Bje­li­ca, po­go­dio dve troj­ke, po­e­ni­ma mu se ka­sni­je pri­dru­`io i Ja­njić, a od­bra­na cr­ve­no – be­lih je bi­la od­lič­na, o če­mu go­vo­ri broj po­e­na go­sti­ju, piše Dnevnik.

Ovom pobedom Novosađani su izbili na peto mesto na tabele, a ujedno su napravili još jedan korak ka plasmanu u Superligu. U narednom kolu, 3.februara, KK Vojvodina gostovaće ekipi Vršca.

Izvor: Dnevnik.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.