Obaveštenje korisnicima usluga taksi prevoza putnika

0

Gradska uprava za inspekcijske poslove, Odsek inspekcije za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora Grada Novog Sada dobija povremeno prijave u vezi sa visinom naplate usluga taksi prevoza, za vreme održavanja sajamskih, muzičkih i drugih manifestacija koje se održavaju u Novom Sadu.

Cenu usluga u okviru taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji Grada, aktom utvrđuje Gradsko veće i jedinstvene su za sve taksi prevoznike u Gradu Novom Sadu. Cena usluge korišćenja taksi prevoza, koje se navode u prijavama, ponekad prevazilazi cene koje su donešene u skladu sa taksi tarifom za obavljanje taksi prevoza.

Obaveštavamo građane Novog Sada, korisnike usluga taksi prevoza putnika, da je u skladu sa članom 31. Odluke o taksi prevozu putnika (“Sl. list Grada Novog Sada”, br. 63/2016, 74/2016, 81/2016, 9/2017, 32/2017 i 43/2017 – ispr.) taksi vozač dužan da:

– prilikom otpočinjanja prevoza uključi taksimetar,
– za izvršenu uslugu prevoza, naplaćuje cenu prevoza u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza i
– izda račun na kraju vožnje.

Napominjeno da, ako taksi vozač, po završetku vožnje, ne izda putniku navedeni račun, putnik nije u obavezi da plati uslugu taksi prevoza.

Korisnik taksi usluge koji je dobio račun, a nije zadovaljan visinom iznosa naplaćene usluge može se obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove Grada Novog Sada- Odsek inspekcije za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora, koja će izvršiti kontrolu i o ishodu obavestiti korisnika usluge taksi prevoza. Najednostavniji način za reklamaciju računa taksi usluge je pozivom Dispečer sistema Gradske uprave za inspekcijske poslove, na broj 021/ 4872-402 ili 021/4872-403.
Napominjemo da je start taksi prevoza 85,00 din, vožnja po pređenom km 52,00 – 66,00 – 98,00, din. (zavisno od tarife 1,2 ili 3), čekanje po času 520,00 din.
Tarifa 1. primenjuje se u vremenu od 06,00 do 22,00 časova, za taksi prevoz na području naseljenih mesta: Novi Sad, Veternik, Petrovaradin i Sremska Kamenica.
Tarifa 2. primenjuje se u vremenu od 22,00 do 06,00 časova, za taksi prevoz na području naseljenih mesta: Novi Sad, Veternik, Petrovaradin i Sremska Kamenica.
Tarifa 3. primenjuje se u vremenu 00,00 do 24,00 časova, za taksi prevoz van područja naseljenih mesta iz Tarife 1. i 2. kao i za vreme državnih praznika.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.