VODOVOD: Izgradnja privremenih kanalizacionih priključaka za TC “Promenda“

0
Foto: brif

Za potrebe privremenog odvođenja vode iz drenažnih bunara u toku probnog rada Tržnog centra “Promenada“, kompanija NEPI Real Estate, kao Naručilac i JKP “Vodovod i Kanalizacija“, kao Izvršilac, sklopili su Ugovor čiji je predmet projektovanje i izgradnja dva privremena priključka na tehnički sistem kanalizacije, rok korišćenja komunalne usluge, kao i način naplate cene komunalne usluge.

Ugovor je zaključen i stupio je na snagu danom obostranog potpisivanja istog, tačnije 1. marta i važiće dok traje probni rad predmetnog poslovnog objekta.

JKP “Vodovod i kanalizacija“ Ugovorom se obavezalo da isprojektuje i izgradi dva privremena priključka ukupne dužine 10 m, a u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, Pravilnikom o tehničkim uslovima za priključenje na tehnički sistem za vodosnabdevanje i tehnički sistem kanalizacije, kao i Odlukom o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalnih delatnosti isporuke vode i uklanjanja voda. Takođe, Ugovorom se obavezalo da će radove otpočeti u roku od pet dana od dana kada se kumulativno ispune određeni uslovi iz Ugovora, dok rok za završetak radova iznosi 20 dana.

Za izgradnju dva predmetna privremena kanalizaciona priključka, JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad pribavilo je privremenu građevinsku dozvolu broj: ROP-NSD-337-TCPI-1/2019 od 17.1.2019. godine.

Za potrebe izgradnje privremenih priključaka, kompanija NEPI se obavezala da će investirati u izgradnju priključnih šahtova koji moraju biti izgrađeni u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom. Nakon izgradnje priključaka, JKP “Vodovod i kanalizacija“ će dobiti bezuslovnu saglasnost za ulazak u prostor radi održavanja i kontrole svih priključaka i uređaja za merenje količine ispuštene vode, kao i periodične kontrole sastava ispuštenih voda gde će po potrebi preduzimati odgovarajuće mere. Cena projektovanja i izgradnje privremenih priključaka iznosi nešto više od dva miliona dinara.

Ugovorom je definisan način naplate komunalne usluge za period priključenja bez saglasnosti preduzeća. Izgradnjom priključaka i ugradnjom merača protoka cena komunalne usluge, definisana Cenovnikom JKP-a “Vodovod i kanalizacija“, iznosiće 150,00 dinara bez PDV-a za metar kubni ispuštene vode iz drenažnih bunara.

Izvor: nsuzivo.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.