Šta je AFA NS ?

0
Foto: nijelepocutati

AFA NS je akronim organizacije čije puno ime glasi Anti Fašistička Akcija Novi Sad i predstavlja jednu jako ekstremnu levo orijentisanu (levičarsku) organizaciju koja je svoje delovanje uglavnom usmerila na teritoriju Novog Sada i okolnih mesta. Od svih levo orijentisanih organizacija, koja postoje i deluju na teritoriji Srbije ( Beograd, Zrenjanin, Niš …) Anti fašistička Akcija Novog Sada se izdvaja kao najorganizovanija i najbrojnija od svih.

U poslednjih desetak dana ova organizacija je pojačala svoje delovanje, a jedna od tih aktivnosti je i prošlonedeljno uništavanje, pod okriljem noći,  natpisa Srpska Vojvodina po Novosadskim ulicama.  Anti Fašistička Akcija Novi Sad je veoma važan šraf u čitavoj mašineriji svih Novosadskih separatista ali se izdvajaju po drugačijem mehanizmu delovanja. Naime, dok separatisti iz NDNV svoje delovanje sprovode sa nekih viših nivoa i kroze neke više instance, Anti Fašistička Akcija Novi Sad je odlučila da svoje prljave poslove sprovodi u delo isključivo na ulici.  Jedna od redovnih meta ove organizacije je, naravno i Srpska Pravoslavna Crkva, sa kojom je Anti Fašistička Organizacija Novi Sad došla u sukob napavši Eparhiju Bačku. Jedini razglog za ovaj napada na Eparhiju Bačku je njena osuda pokušaja ove organizacije da Srbski narod nazove fašističkim, i da ih konstantno predstavlja kao nekakave okupatore u Vojvodini.

Anti Fašistička Akcija Novi Sad, po našim saznanjima, trenutno broji oko 100 članova, uglavnom Vojvođanskih separatista i ektremnih levičara. Ova organizacija svoje ideje i delovanje sprovodi tako što organizuje svakodnevna okupljanja svojih članova u protorijama koje poseduje, a kako bi lakše i brže širili svoje bolesne ideje među omladinom, napravili su i svoj brend u okviru kojeg, ostalim levičarima i separatistima prodaju razni propagandni materijal, počev od dukserica, majica, kapa,  pa do nalepnica i raznih informativnih  letaka. Naravno, pored ovog vida propagande, često po Novom Sadu organizuju i razne koncerte i festivale, koji im služe kao fasada, a sve kako bi lakše vrbovali mlade ljude u svoju organizaciju. Jedan od stavova koje stalno ističu i aktivno učestvuju u propagandi je i onaj da se u Srebrenici dogodio genocid .

Izvor: nijelepoćutati

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.