Završena druga faza „Projekta 33″ o jačanju kapaciteta ustanova kulture

0

„Projekat 33 – Jačanje kapaciteta ustanova kulture u Novom Sadu za strateško planiranje“ koji ima za cilj da pruži profesionalnu edukaciju i podršku zaposlenima u ustanovama kulture u Novom Sadu ulazi u treću fazu realizacije.

Pokrenut uz podršku Fondacije „Novi Sad 2021“, od strane Gradske uprave za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i UNESCO katedrom Univerziteta umetnosti u Beogradu „Projekat 33 – Jačanje kapaciteta ustanova kulture u Novom Sadu za strateško planiranje” doprineće participativnijoj i kolaborativnoj izradi petogodišnjih strateških planova ustanova kulture, ali i kreiranju mehanizama za intenzivnije uključivanje Novosađana u procese koji se odnose na kulturu u gradu. Tim povodom, programski tim Fondacije „Novi Sad 2021“ intenzivno komunicira sa predstavnicima ustanova kulture, doprinoseći kreiranju strateških planova u cilju zajedničkog, koordinisanog i integrisanog definisanja programa za 2021. godinu.

Na kraju druge faze „Projekta 33“ održan je konsultativni sastanak sa predstavnicima ustanova koje učestvuju u Projektu na kom su predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021“ predstavili programske lukove (tematske celine) kojima će se „Novi Sad 2021“ predstaviti kao Evropska prestonica kulture.

Na ovoj sesiji prisutnima se obratio i član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. Ovaj projekat je još jedan pokazatelj zajedničkog delovanja svih gradskih ustanova i svih nivoa vlasti na realizaciji zajedničkog cilja – uspešnog predstavljanja Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Vuk Radulović, ispred Fondacije „Novi Sad 2021“ istakao je da je zadovoljan saradnjom sa novosadskim ustanovama kulture, UNESCO katedrom, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Dr Višnja Kisić i dr Goran Tomka, autori i rukovodioci projekta, UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu slažu se da su zajednički, dugoročni i planski poduhvati kao što je „Projekat 33” izuzetno retki širom sveta, a da je ovo prvi put da se u Srbiji jedan grad sistemski bavi pitanjem jačanja ustanova kulture.

Izvor: Novosadska tv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.