Svim pripadnicima Vojske Srbije omogućeno da glasaju

0

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa Republičkom izbornom komisijom, omogućili su svim pripadnicima da mogu da realizuju svoje aktivno biračko pravo na predsedničkim izborima 2. aprila.

Pored toga, ministar odbrane Zoran Đorđević je još 9. marta izdao naređenje broj 2252-7, da se svim profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije na dužnostima van mesta prebivališta i licima na školovanju i usavršavanju u vojnoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i punoletnim učenicima Vojne gimnazije, slušaocima Kursa za rezervne oficire i licima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, omogući da izađu na glasačka mesta u mestima gde su upisani u biračke spiskove.

Takođe su i lica koja se nalaze u multinacionalnim operacijama i na školovanju u inostranstvu blagovremeno obaveštena kako mogu da ostvare svoje biračko pravo preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu.

Najveći broj pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svoje biračko pravo ostvariće u mestu prebivališta, na glasačkom mestu gde su upisani u birački spisak.

Onima koji su na dan izbora službeno angažovani u komandi, jedinici ili ustanovi, biće omogućeno da odu na glasačko mesto i glasaju.

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i lica koja se nalaze na školovanju u zemlji dobiće vikend odsustvo kako bi mogli da odu u mesta gde su upisani u birački spisak i glasaju.

Pripadnicima koji su službeno sprečeni da na dan glasanja izađu na mesto gde su upisani u birački spisak, omogućeno je da glasaju u najbližim naseljenim mestima u kojem realizuju zadatak.

Tako će, na jedan od navedenih načina, svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u skladu sa dosadašnjom praksom, moći da realizuju svoje aktivno biračko pravo na izborima za predsednika Republike Srbije 2. aprila.

Izvor: Tanjug

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.