Vlada odobrila PIO fondu isplatu novčane pomoći penzionerima

0

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, kojima će biti unapređen pravni okvir za otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje pranja novca i finansiranja terorizma i terorističkih akata u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti.

Kako se navodi u saopštenju s današnje sednice, tim izmenama i dopunama obezbeđen je viši stepen pravne sigurnosti privrednih subjekata, ali i građana, a takpđe i viši kvalitet usluga po evropskim standardima. Istovremeno, Republika Srbija na taj način ispunjava svoje međunarodne obaveze.

Vlada je danas dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu novčane pomoći u iznosu od 5.000 dinara korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade i invalidnoj deci, koja je planirana za 4. novembar 2019. godine.

U okviru nacionalne politike za borbu protiv droga, što uključuje i prekursore droga, odnosno supstance koje se koriste u nedozvoljenoj proizvodnji droga, Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Komisije za prekursore i Komisije za kontrolu postupka uništavanja prekursora.

Zadatak te komisije je da u skladu sa propisima Evropske unije i preporukama Međunarodnog biroa za kontrolu nakortika, definiše postupak uništavanja prekursora droga, što podrazumeva bezbedno skladištenje, čuvanje, transport do mesta za uništavanje, kao i postupak neposrednog uništavanja ovih supstanci.

Na sednici je usvojen i Program širenja znanja iz oblasti digitalne transformacije “Srbija digitalizuje” kao vid saradnje Republike Srbije sa partnerskim zeml?ama u ovom domenu.

Kroz stručne i tehničke poslove pružiće se podrška implementaciji elektronske uprave, a samim tim unaprediti politička i ekonomska saradnja sa drugim državama. Imajući u vidu da je u proteklom periodu iskazano interesovanje drugih zemalja za tehnološka rešenja elektronske uprave koja Srbija razvija, koristi i unapređuje, prepoznata je potreba za uspostavljanjem i ostvarivanjem i ovakvog vida saradnje.

Izvor: RTV

 

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.