Sve ulice u Sajlovu biće asfaltirane

0

Radi stvaranja preduslova za poboljšanje osnovnih uslova za život u Sajlovu, Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina uložio značajna sredstva za komunalno uređenje ovog naselja, u kojem živi oko 4.000 stanovnika, a udaljeno je svega 8 km od centra grada. Nakon što je na kompletnoj teritoriji Sajlova izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, pristupilo se i rešavanju pitanja saobraćajne infrastrukture.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije privodi kraju izradu tehničke dokumentacije uređenja 13,6 km saobraćajnica na prostoru Sajlova.

Projekat obuhvata sve ulice koje su pod tucaničkom podlogom i koje će biti uređene u okviru postojeće regulacije.

Sem asfaltiranja kolovoza, predviđena je i izgradnja pešačkih staza, tamo gde dozvoljavaju prostorne mogućnosti, kao i sistema otvorenih kanala radi odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina.

Samo izvođenje radova realizovaće se fazno. Po završetku tehničke dokumentacije i ishodovanja odobrenja za izgradnju, biće sproveden postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za prvu fazu koja podrazumeva uređenje 4,2 km saobraćajnica u 13 ulica.

Nastavak radova planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog naselja.

Pre radova na saobraćajnim površinama, JKP “Vodovod i kanalizacija” realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio problem nelegalno izgrađene mreže koja je nedovoljnog kapaciteta, što je uzrok čestih havarija.

Sajlovo nije zanemareno ni u pogledu prostora za sport, rekreaciju i igru jer je u ovom naselju, sem fudbalskog i košarkaškog terena, izgrađeno i dečije igralište, kao i teretana na otvorenom.

Takođe, planira se i parterno uređenje oko kulturne stanice (objekta mesne zajednice) “Sajlovo” u sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Evropske prestonice kulture 2021 ističe gradska uparava za građevinsko zemljište i investicije.

Izvor: RTV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.