Poslato više od 2.000 opomena za dugovanja, isključenja dužnika od ponedeljka

0

JKP “Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad počelo je juče, 2. oktobra sa slanjem opomena pred isključenje svim korisnicima koji ne izmiruju svoje dospele obaveze za utrošenu hladnu vodu u zakonskom roku. Takođe, poslate su i onim korisnicima koji imaju potpisane sporazume o reprogramu, a po njima ne postupaju.

Opomene su poslate na više od 2.000 adresa, poslovnim potrošačima, ali i korisnicima u individualnom tipu stanovanja.

Reč je i o višegodišnjim potrošačima – dužnicima, kao i potrošačima koji imaju dugovanja novijeg datuma. Upozorenja se šalju u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalnih delatnosti isporuke vode i uklanjanja voda (Sl. list Grada Novog Sada br: 60/10; 8/11 – ispr. i br. 38/2011). Nesavesni građani će, najranije u roku od 48, odnosno 72 sata, od dana prijema upozorenja, biti privremeno isključeni sa javnog sistema vodovoda i kanalizacije. Troškove isključenja odnosno ponovnog priključenja na mrežu snosi sam korisnik. Oni će mu biti naplaćeni prilikom uključenja, kad izmiri sva dugovanja, što u skladu sa zakonom podrazumeva i pripadajuću kamatu i obračunati PDV. Ukoliko dužnik želi da izbegne ove troškove, u roku od 24 sata, od prijema obaveštenja, treba da plati dug.

Neizmirene obaveze mogu da se plate svakog radnog dana, od 8 do 14 sati, na blagajni preduzeća, koja se nalazi u prizemlju SPENS-a, preko puta ulaza na zatvorene bazene ili uplatom na tekuće račune: 105 – 32308 – 08, kod AIK banke a.d. Niš, filijala Novi Sad ili uplatom na tekući račun 340 -11018190 – 50 kod Erste banke.

Za sve dodatne informacije potrebno je doći u Službu naplate i potraživanja, u Masarikovoj 17 ili pozvati broj telefona 021/488-33-77.

Izvor: nsuzivo.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.