Počeli radovi na izgradnji novog vrtića na Klisi

0
Foto: Novosadska TV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem obišao radove koji se izvode na budućem objektu Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na raskrsnici Orahove ulice i Ulice Rade Smiljanov na Klisi.

Planirani kapacitet vrtića je oko 250-300 dece, a u sklopu vrtića nalaziće se četiri jaslene grupe za decu od jedne do tri godine i osam grupa za stariju dobnu grupu od tri do šest godina.

-Počeli su radovi na izgradnji novog obdaništa na Klisi u Orahovoj ulici. Gradi se objekat površine 3250 m2 i u njemu će za oko godinu dana biti smešteno 12 grupa dece različitog uzrasta. Kapacitet vrtića će biti između 250 i 300 dece i ona će biti smeštena u najmodernijem objektu te namene u Novom Sadu. Ovo je veliki izazov za kompanije i projektante koji rade na tom projektu, a svi zajedno se, postavljanjem visokih standarda za izgradnju, trudimo da stvaramo još bolje uslove za našu decu. Time smanjujemo listu čekanja za upis dece u PU „Radosno detinjstvo“, ali takođe menjamo na bolje izgled čitavog dela grada. Naime, Uprava za građevinsko zemljište kreće u projektovanje parternog uređenja u tom lokalitu, i kao što smo potpuo promenili sliku Klise izgradnjom Sentandrejskog bulevara, tako i ova investicija stvara bolje uslove za život svih građana. Vrednost izgradnje objekta je 320 miliona dinara, uz dodatnih osam miliona dinara za projektovanje i deset miliona dinara za opremanje, a sve je finansirano iz budžeta Grada preko Gradske uprave za obrazovanje. Juče smo Odlukom o rebalansu izdvojili dodatna sredstva za projektovanje još tri nova obdaništa – na Sajlovu, Adicama i Veterniku, a u toku su radovi na proširenju vrtića u Budisavi, Kaću, Rumenki i Ledincima. Takođe, projektuje se i obdanište na Jugovićevu gde se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti. Verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci smanjiti listu čekanja za oko 600 dece, a onda se približavamo broju od 17000 ukupno upisane dece u „Radosno detinjstvo“, dok uz to subvencionišemo boravak 3 000 dece u privatnim vrtićima. Nastavićemo sa subvencijama, a cenu boravka u „Radosnom detinjstvu“ nismo podizali, već iz budžeta izdvajamo više sredstava kako teret plaćanja ne bi pao na roditelje. Raduje me i što će se vaspitačicama i svim zaposlenima u toj ustanovi povećati plata za 9%, a dobiće i solidarnu pomoć od Grada i države, tako da će naše vaspitačice od ove godine imati daleko pristojnija primanja nego ranije – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ukupna površina građevinske parcele je 4 738 m², objekat će biti spratnosti Po+P+G, a ugovorena vrednost radova iznosi 320.417.789 dinara sa PDV-om. Izvođači radova su: „Intek“ doo, „Enerdži Pro“ doo, „Bak“ doo i „Neo inženjering“ doo. Predviđeni rok za završetak radova je 12 meseci računajući od dana uvođenja u posao, tj. od oktobra 2020. godine.

Izvor: Novosadska TV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.