Zaboravite botoks, napravite masku za zatezanje lica

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na tržištu postoji širok izbor proizvoda namenjem za negu lica a postoji i bezbroj saveta i recepata kako da sami napravite masku ili neki drugi preparat. Skrob je sastojak čiji je čudesan efekat na kožu nedavo otkriven a kozmetičari ga zovu „domaći botoks“.

Redovna upotreba maske od skroba uklanja tragove umora i fine borice, koža postaje zategnuta, elastična i glatka, hidrira kožu i deluje skoro kao botoks a izraz vašeg lica je i dalje prirodan. Bitno je da redovno negujete kožu vašeg lica kako bi što duže sačuvali njenu mladost i lepotu.

Kućne kozmetičke procedure sa skrobom se preporučuju jednom do dvaput nedeljno u zavisnosti od znakova starenja: bora, gubitka elastičnosti kože, tena kože…

Paradajz maska
Paradajz oguliti, zgnječiti ili izmiksati, dodati jedno žumance, jednu malu kašiku skroba i jednu malu kašiku maslinovog ulja.
Masku ravnomerno naneti na lice isključujući područje oko očiju, ostaviti da deluje 15 minuta. Zatim isprati lice toplom vodom i naneti hranjivu kremu za kožu.

Banana maska sa botoks efektom
Pomešati jednu kašiku zgnječene banane, jednu kašiku skroba i jednu kašiku pavlake.
Naneti masku na čisto lice i ostaviti da deluje 15 minuta, isprati lice toplom vodom.

Maska od grožđa za suvu kožu
Desetak zrna svežeg grožđa ogulite, izgnječite viljuškom i stavite u frižider da se ohladi bar pola sata. Nanesite masku na lice prstima ili četkicom. Nakon desetak minuta isperite lice prvo toplom pa hladnom vodom. Hidrirajte lice uobičajenom kremom i ponovite postupak bar jednom nedeljno.