ZA DAME SA STILOM: Kako da odaberete pravu garderobu za sebe?

0
Bolnica VITA Novi Sad

Najčešće izbor odeće zavisi od toga kako smo raspoloženi ili od toga šta je u trendu te sezone. Ipak, odabir odeće bi trebalo da zavisi još od jednog faktora.

Naravno, pratiti modu znači oblačiti se u skladu sa trendovima, ali ne i slepo i bez previše razmišljanja oblačiti sve što se vidi u izlozima butika. Uvek postoji ono što nam bolje ili lošije stoji.

Kada biramo odevnu kombinaciju, osim na kroj – trebalo bi da obratimo pažnju i na boju koju oblačimo. Srećom, postoji jednostavan način da svaki put odaberemo odgovarajuću nijansu koja će isticati najbolje na nama. Izaberite boju odeće – prema nijansi svog tena!

Svetao ten najbolje se slaže sa smaragdnom i svetloplavom bojom. Uz ove nijanse lice će vam izgledati sjajnije, dok će svetloplava boja dati vašoj pojavi nežnost i prefinjenost.

Nešto tamniji ten se bolje slaže uz sve nijanse sive, jarke i metalik boje – ali i bronzane, srebrne i zlatne tonove.

Ako želite da istaknete lepotu svog tamnog tena najbolje bi bilo da odaberete odeću u pastelnim nijansama ili kraljevsko plavu, ali i svetle zelene i žute tonove. Uz tamniji ten ide i odgovarajuća nijansa crvene – pa bi najbolje bilo da pronađete svoju!

Izvor: Brif.rs