Ukus jeseni u narandžastom

0

Bundeva je sigurno jedna od namirnica koja se češće konzumira u ovom periodu. Vruća, kremasta, začinjena čorba od bundeve je ukus jeseni koji vam toplo preporučujemo.

Danas vam predlažemo luksuznu verziju čorbe od bundeve: bundeva, pileće grudi, kari i grčki jogurt obećavaju ukusan obrok u kome ćete uživati za samo 30 minuta.

soup-1768678_960_720

Čorba od bundeve sa piletinom

Sastojci:

1 luk

2 čena belog luka

3 kašike ulja

2 kašike paradajz pirea

300 gr rendane bundeve

300 gr pilećeg filea

600 ml pileće supe

2 sveže paprike

so, biber, kari, malo šećera, sok od limuna

100 gr grčkog jogurta

Propržite na ulju iseckan luk i beli luk, dodajte paradajz pire i bundevu, nakon par minuta dodajte bujon i i kuvajte desetak minuta. Začinite čorbu po ukusu sa solju, karijem, biberom i sokom od limuna.

Proprzite u tiganju začinjenu pileteinu i papriku iseckanu na rezance i dodajte u čorbu.

Servirajte čorbu uz grčki jogurt i krutone koje možete napraviti sami tako što ćete ispeći u rerni stari hleb isečen na kockice. Prijatno!

 

Izvor: Brif.rs

 

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.