Ukus jeseni u narandžastom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Bundeva je sigurno jedna od namirnica koja se češće konzumira u ovom periodu. Vruća, kremasta, začinjena čorba od bundeve je ukus jeseni koji vam toplo preporučujemo.

Danas vam predlažemo luksuznu verziju čorbe od bundeve: bundeva, pileće grudi, kari i grčki jogurt obećavaju ukusan obrok u kome ćete uživati za samo 30 minuta.

soup-1768678_960_720

Čorba od bundeve sa piletinom

Sastojci:

1 luk

2 čena belog luka

3 kašike ulja

2 kašike paradajz pirea

300 gr rendane bundeve

300 gr pilećeg filea

600 ml pileće supe

2 sveže paprike

so, biber, kari, malo šećera, sok od limuna

100 gr grčkog jogurta

Propržite na ulju iseckan luk i beli luk, dodajte paradajz pire i bundevu, nakon par minuta dodajte bujon i i kuvajte desetak minuta. Začinite čorbu po ukusu sa solju, karijem, biberom i sokom od limuna.

Proprzite u tiganju začinjenu pileteinu i papriku iseckanu na rezance i dodajte u čorbu.

Servirajte čorbu uz grčki jogurt i krutone koje možete napraviti sami tako što ćete ispeći u rerni stari hleb isečen na kockice. Prijatno!

 

Izvor: Brif.rs

 

POSTAVI ODGOVOR