Torta koja se sprema za pola sata

0

Ne spremaju se sve torte satima – evo recepta za tradicionalnu švedsku poslasticu, koja se sprema za pola sata, a koju u toj zemlji zovu “kladkoka”.

Sastojci:

265 grama šećera

Dva jaja

60 grama brašna

30 grama kakaa

Malo soli

115 grama putera (istopljenog)

Kašičica ekstrakta vanile

Kakao (za prekrivanje površine pleha)

Šećer u prahu (za posipadnje odozgo

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

U međuvremenu, u posudu srednje veličine stavite šećer i jaja i mešajte dok mešavine ne postane svetlo žute boje i glatka. Dodajte brašno, kakao i so, pa dobro izmešajte, a zatim dodajte istopljeni puter i ekstrakt od vanile.

Kada dobro izmešate smesu, pleh podmažite puterom, pa na njega sipajte malo kakaa i mrdajte pleh levo-desno kako bi se kakao rasporedio po celom plehu. Nalijte smesu i ravnomerno je rasporedite.

Pecite oko 20 minuta ili dok se površina ne postane čvrsta – unutrašnjost torte i dalje treba da bude mekana.

Po želji, možete da je pospete šećerom u prahu, ali i da dodate omiljeno voće odozgo.

Izvor: vesti-online.com

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

POSTAVI ODGOVOR