Test ličnosti: Tajna je u rukopisu!

0

Rukopis je kod svakog čoveka drugačiji. Svako od nas ima nešto po čemu se način na koji pišemo razlikuje od drugih.

Osim što je jedinstven, rukopis može i da pokaže kakva smo ličnost. Ako želite da proverite – potrebno vam je samo parče papira i olovka!

Zahvaljujući grafologiji, veoma zanimljivoj nauci koja se bavi analizom rukopisa, moguće je na osnovu stila pisanja proceniti kakva je neko osoba, a evo i šta je potrebno gledati:

Nagib slova

Ako vam rukopis naginje desno, vi ste otvoreni, volite da upoznajete ljude i da se krećete u velikom društvu. Na levo pišu ljudi “iz senke”, oni koji vole da rade samostalno. Ako pišete desnom rukom, a reči vam naginju levo – jasno je da na taj način izražavate bunt. Ako, pak, pišete pravo, to je jasan znak da ste logična i praktična osoba, koja je oprezna s otkrivanjem svojih osećanja.

Veličina slova

Ako su vam slova krupna, svaki grafolog će moći da vam kaže da imate i veliku ličnost kojoj itekako prija pažnja drugih. Mnoge slavne osobe pišu velika slova. Mala slova odaju fokusiranu osobu koja se polako koncentriše na svoje zadatke, to je stidljiva osoba, sklona samoanaliziranju. Fleksibilne osobe pišu umerena slova, što je dobar znak koji govori da se mogu lako prilagoditi svakoj situaciji.

Ukrasi na slovima

Ako pišete pravilno, bez ukrasa i grafičkih dodataka, vi ste osoba koja ceni svoju privatnost. S druge strane, petlje,duge nastavke i razne ukrase na slovima pišu ekspresivne, pričljive osobe koje vole da dele detalje svog života s prijateljima i kolegama.

Slova B i P

Ako pišete slova poput B i P sa tankim “stomačićem” skloni ste ograničavanjima i stresno reagujete na iznenađenja (bila ona pozitivna ili ne). Obli “stomačić” na ovim slovima pokazuje da ste spontani i opušteni i da uživate u životu punim plućima.

Malo pisano latinično slovo I

Ako pišete malo pisano slovo i s tačkicom visoko iznad, vi ste osoba s razvijenom maštom. Ako je tačkica na samom vrhu, vi ste organizovani i empatični. “Večno dete” napisat će kružić umesto tačkice.

Malo pisano slovo T

Ako crticu na T pišete blizu vrha ovog slova, vi ste ambiciozni i želite da nadmašite svačija očekivanja. Crtica na sredini slova govori o samopouzdanoj osobi koja se oseća dobro u svojoj koži. Dugačka crtica predstavlja entuzijastičnu osobu, koja zna da bude tvrdoglava kad u nešto duboko veruje, dok kratka crtica govori o osobi koju je teško nagovoriti na akciju.

Razmak između reči

Veliki razmak govori o osobi koja voli svoju slobodu, dok mali predstavlja osobu koja ne voli da bude sama.

Trag na papiru

Ako vaša pisana slova ostavljaju dobro vidljiv i jak trag na papiru, vi ste energični i imate mnogo snage i entuzijazma. Ako su slabo vidljiva i ostavljaju tanak trag – vi imate nizak nivo energije, brzo se umarate i gubite volju.

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.