Slatka tajna za negovanu kosu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dermatolozi se slažu da je za negovanu i sjajnu kosu, koja lepo izgleda, potrebno da ona pre svega bude zdrava.

Upravo zbog toga nastaju različiti preparati koji služe da nahrane i neguju kosu na pravi način, ali postoje i neka alternativna rešenja kada su problemi sa kosom u pitanju.

Ukoliko ste i vi pristalica kućne varijante i „napravi sam“ preparata koji samim tim i ne sadrže nikakve štetne ili nepoznate sastojke – onda će vam se ovo izuzetno dopasti!

Iako se šećer smatra neprijateljem našeg zdravlja i organizma, izgleda da je veoma dragocen kada je nega kose u pitanju, barem tako tvrde stručnjaci.

Naime, dodavanjem malo šećera u šampon daće kosi neverovatan sjaj – da dovoljna je samo jedna kašičica na celu bočicu šampona.

Šećer u ovoj kombinaciji ima funkciju skidanja odumrlih ćelija sa kože glave čime se kosa dodatno štiti od priljavštine koja je ugrožava i smanjuje prirodni sjaj koji kosa ima.

Na ovaj način uradićete jednu vrstu pilinga kože glave koji će pomoći i bolju cirkulaciju – pa će i volumen biti očigledniji! Osim toga, na ovaj način ćete i postaći kosu da brže raste – navode dermatolozi.