Sjajne vesti: Ovaj slatkiš je dobar za inteligenciju!

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ništa ne predstavlja bolju vest od toga da postoji dobar naučni razlog da jedemo svoje omiljene slatkiše – za razliku od svih silnih saveta koji nas od istih odvlače!

Upravo zato je za ljubitelje sladoleda (a ko to nije?!) ovo zaista sjajna vest – jedite sladoled što češće i bićete pametniji!

Naime, naučnik Jošihiko Koga iz Japana, koji predaje na Univerzitetu Kjorin u Tokiju, tvrdi da se inteligencija može povećati ukoliko svakog dana pojedete tri kašike sladoleda!

Još detaljniji savet za bolje delovanje jeste da bi te tri kašike svog omiljenog ukusa sladoleda trebalo da pojedete ujutru.

Profesor Koga je sproveo manje istraživanje u kom su ispitanici morali da svako jutro pojedu po tri kašike sladoleda, a da zatim, uz pomoć kompjutera, odrade niz mentalnih vežbi.

Upravo na osnovu rezultata osoba koje su učestvovale u eksperimentu došlo se do zaključka da ljudi koji svakodnevno jedu sladoled imaju mnogo brže reakcije i da su bolje procesuirali informacije – za razliku od onih ispitanika koji za doručak nisu jeli sladoled.