Samo za odabrane: Prvi nudistički park u Parizu!

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi nudistički park na svetu biće otvoren u prestonici Francuske, nakon što su gradski zvaničnici Pariza glasali potvrdno za ovu ideju.

Naime, ovaj park bi mogao da bude u funkciji tokom 2017. godine, a za sada se bira između dve lokacije – Bois de Boulogne i Bois de Vincennes.

Razlog što se prvi nudistički park otvara baš u ovom gradu upravo je činjenica da je nudizam među Parižanima veoma popularan, iako je kažnjivo u javnosti se pojaviti u potpunosti bez odeće. Za kršenje zabrane postoje i novčane kazne koje idu do 15.000 evra ili godinu dana zatvora.

Međutim, u ovom gradu postoje određena mesta na kojima je nudizam dozvoljen, kao što je veliki javni bazen – na kom je nudizam dozvoljen tri puta nedeljno. Ali ovo Parižanima nije dovoljno!

Denis Porquet, član Asocijacije nudista Pariza kazao je za lokalne medije da je većina ljudi prisiljena da iznajmljuje prostore poput kuglana ili drugih većih lokacija i tu organizuje privatne partije za svoje članice.

Predlog za otvaranje javnog parka za nudiste uputila je stranka Zelenih kabinetu gradonačelnika Pariza, a u odgovoru je stajalo da novi prostor za pariske nudiste mora da bude u blizini jezera ili prostora koje neće biti pretnja za javni red i mir.