RUSKE KAPE PO BAKINOM RECEPTU

0
Izvor:printscreen pinterest

RUSKE KAPE PO BAKINOM RECEPTU

U zadnje vreme su se pojavile razne varijacije ovog slatkiša, a mi Vam donosimo originalni recept za svima najdražu staru varijantu koju smo kao deca jeli uz slast.

SASTOJCI

Biskvit:

7 jaja

7 kašika brašna

3 kašike kakao praha

11 kašika šećera

200 ml ulja

1/2 kesice praška za pecivo

Glazura

150 gr  crne čokolade za kuvanje

1,5-2 kašike ulja

Fil:

3 kašike šećera

3 kašike brašna

500 ml mleka

1 puding od vanile

250 gr margarina

250 gr šećera u prahu

Priprema:

Belanca umutiti penasto i ostaviti da stoje dok sa strane mutimo žumanca sa šećerom, pa kad se masa spoji dodamo ulje, kakao i prašak za pecivo, pa kad se sve dobro sjedini dodamo već umućena belanca i masu izlijemo u veliki pleh i pečemo 15 min na 180C.

Za fil skuvamo mleko sa pudingom, 3 kašike šećera i 3 kašike brašna, kad se masa skuva, ostavimo da se hladi. A za to vreme mutimo margarin sa 250 gr šećera, kada se margarin dobro umuti i mleko ohladi onda spojimo smese. Kalupom ili čašom vaditi krugove biskvita. Izmedju kolutova nanositi fil,  pa po jedan kolut preliti istopljenom čokoladom i na kraju uvaljatu kokosovo brašno.

Izvor:brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.