Recept za ćevape, da uspeju kao kod pravih majstora kulinarstva

0
Izvor: printscreen pinterest

Recept za ćevape, da uspeju kao kod pravih majstora kulinarstva

Zna se šta je na srpskoj trpezi nezaobilazno -bez mesa ne možemo zamisliti valjani obrok, a ono roštiljko uvek caruje! Ćevape i pljeskavice svi redom obožavamo, ali retko kad “potrefimo” dobar recept za iste!

No, nije tako teško napravite sočne ćevapčiće punog ukusa, kako to u prvi mah deluje, samo se treba držati nekih smernica. Pre svega – zaboravite na ćevape od čistog svinjskog mesa, ono zapravo treba da bude u manjem postotku, a većinu mesa trebada čini junetina. Takođe, meso bi trebalo da bude masno, kako biste izbegli da vam na kraju truda ćevapi budu suvi.

Naravno, najukusniji su oni koji se peku na grilu, ali kako većina nas nije u mogućnosti da ih tako svakodnevno pravi, ali zato u pomoć pozovite gril tiganj. Ono što je važno jeste da ćevape pržite na umerenoj vatri i da ih stalno okrećete kako bi se jednako ispekli sa svih strana.

Dakle evo jednog od najboljoih recepata za ukusne ćevapčiće koji mame i mirisom i ukusom. I imajte na umu napomenu – da sami možete da odlučiti koju ćete količinu kog mesa staviti, u svinjetinu i junetinu po volji možete dodati i ovčetinu ili jagnjetinu.

Sastojci:

*800 grama junetine od vrata

*200 grama svinjetina

*50 ml vode

*kašičica soli

*malo bibera

*malo aleve paprike

*3 čena belog luka dobro usitnjenog

Priprema:

U vodi prokuvajte beli luk, so, biber i alevu papriku. Kada se ova smesa ohladi, dodajte je u samleveno meso. Ključno je da ova smesa bude dobro “umešena”, tačnije da je mešate oko pola sata. Potom dodajte jednu kašičicu sode bikarbone, a zatim opet sve jako i dobro izmešajte. Ostavite smesu da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da to bude preko noći. Sutradan oblikujte ćevape, i pržite ih na način na koji smo objasnili.

 

Izvor: zena.blic.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.