Počinje sezona kestena, ovo su stvari koje trebate znati kako da odaberete i pripremite najbolji kesten

0
Izvor:printscreen pinterest

Počinje sezona kestena, ovo su stvari koje trebate znati kako da odaberete i pripremite najbolji kesten

Ako se odlučite za kuvanje u loncu, tada plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitnije kestenje se kuva oko pola sata, a krupnije do sat vremena.

Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Takođe, trebalo bi da budu suvi i teški.

Sledeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuvani ili pečeni. Postoji nekoliko načina pripreme:

Na šporetu

Ako se odlučite za pečenje na šporetu, tada bi bilo dobro da nabavite tiganj sa rupicama, ali ako je nemate, poslužiće i klasičan. Najpre im zarežite koru u obliku krstića, a nakon stavljanja u tiganj pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.

U rerni

Kod pripreme u rerni kestenje prerežite, potom ih potopite vodom. Rerna neka bude zagrejana na najjače, a bilo bi savršeno da imate pleh sa rupicama. Gotovi su, zavisno od veličine, za otprilike 10 do 20 minuta.

 

 

Izvor:lepaisrecna.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.