Ne virite kod kolege, ponesite i vi ukusan obrok na posao

0
Bolnica VITA Novi Sad

Odlučili ste da se hranite zdravo, smanjite unos ugljenih hidrata jer želite nešto da učinite za svoje telo? Dosta vam je sendviča, bureka, peciva i sličnih proizvoda koji obično jedete na poslu?

Onda svoj obrok ponesite od kuće, a to znači da morate da ga skuvate i pripremite. Najbolji i najzdraviji izbor je čorba ali je nezgodna za nošenje, zato pokušajte sa hladnim salatama u kombinaciji sa testeninom, mesom ili rižom.

Verovatno ste se našli u situaciji da je vreme ručku, gladni ste, a vaš kolega je doneo jelo koje vam se dopada. Situacija je još gora kada shvatite da vi za obrok nemate ništa impresivno. U komšijskom dvorištu je trava uvek zelenija pa se ponekad dešava da bacite pogled šta kolega ima u tanjiru.

Dajemo vam predlog za ukusan obrok na koji možete pripremiti dan ranije za svega 15 minuta.

Sastojci:

2 dkg polutvrdog sira
nekoliko čeri ili jedan običan paradajz
1 šargarepa
100 g pečuraka
zelena salata
crveni kupus
piletina
kockice prženog hleba
Priprema:

Piletinu marinirajte dan ranije kako bi bila mekana i ukusna. Za marinadu možete koristiti uobičajene začine, a za jači ukus dodajte slatku dimljenu papriku i beli luk  u prahu. Pečenu piletinu isecite na kockice, dodajte pržene pečurke, isečeno povrće i kockice sira.

Salatu upotpunite komadićima prženog hleba. Za pržene kockice možete koristiti i stari hleb koji pečen na laganoj vatri uz puter i maslinovo ulje bude savršeno hrskav.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR