Ne brinite, niste ludi već inteligentni

0
Bolnica VITA Novi Sad

Često razgovarate sa samim sobom? Da li vam ova navika pomaže da se fokusirate na svoj rad? Pričanjem podstičete razvoj ideja i lakše obavljate svoje dnevne obaveze? Ako su vaši odgovori na ova pitanja pozitivni, ne brinite, niste ludi već inteligentni!

Psiholozi su na osnovu istraživanja došli do saznanja zašto oni koji razgovaraju sa samim sobom imaju natprosečnu inteligenciju. Evo šta su pronašli…

Stimulacija pamćenja
Razgovor aktivira mehanizam vaših čula. Lakše ćete vizualizovati vaše reči i zapamtiti ih ako ih izgovorite naglas.

Pronalaženje fokusa
Kada izgovarate naglas ono o čemu razmišljate, ostajete fokusirani na vaš zadatak ili cilj. Ovo je posebno korisno kada nešto tražite, jer vaš mozak nakon izgovorene reči stvara sliku u vašem umu i nesvesno vas vodi do toga u stvarnosti. Isprobajte ovu tehniku u supermarketu.

Čišćenje uma
Ljudi se međusobno razlikuju i svako od nas ima različite misli. Neke od njih imaju smisla a neke ne. Ako ste ljuti na nekoga, imate neki problem a želite brzo da se smirite, osamite se i razgovarajte sa sobom. Smirićete se i osloboditi od besa, znaćete šta želite i fokusiraćete se samo na ono što je zaista bitno za vas.