Napravite ukusni potaž od luka

0

Napravite ukusni potaž od luka

Ako se vratite s posla mrtvi umorni i gladni, a nemate pripremljen ručak, dobro će vam doći ovaj recept.

Sastojci:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 2 l pilećeg bujona po želji
  • šaka tankih rezanaca za supu (fida)
  • peršunov list
  • so, biber

 

Luk isecite na rebarca, a šargarepu očistite i iseckajte na tanke kolutove. Spustite ihu bujon koji vri i na laganoj vatri kuvajte desetak minuta. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite u bujon i kuvajte još desetak minuta. Po želji zakuvajte i rezance. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

 

Izvor:lepaisrecna.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

POSTAVI ODGOVOR