JEDNOSTAVNO: Trikovi za savršene nokte!

0
Bolnica VITA Novi Sad

Savršeno uredni i lepi nokti odraz su nege, ali i posvećenog vremena ovom delu tela. Međutim, za prelepe nokte nije potrebno mnogo truda, ukoliko znate ove trikove!

  1. Ako često koristite tamnije nijanse lakova – poznate su vam fleke koje ostanu na noktima nakon skidanja. Da biste izbegli ovu situaciju dovoljno je da pre nanošenja tamnih nijansi laka na nokte namažete providni lak koji će ih zaštititi od „farbanja“.
  2. Za savršeno oblikovane nokte veoma je važno da koristite turpiju – ali na pravilan način. Kako vam se nokti ne bi listali ili uništili – potrebno je da turpijate uvek u istom smeru – NIKAKO napred-nazad.
  3. Izbegavajte grickanje noktiju -. osim što je ružna navika i može biti štetna za zdravlje, ona je veoma štetna za izgled noktiju – i to na duže staze, jer se nokti teže oporavljaju grickanja ukoliko to radite već duže vreme.
  4. Kao što je potrebno mazati ruke kako koža ne bi popucala, ista stvar je i sa noktima i zanokticama. Nabavite adekvatnu kremu koja će prijati vašim noktima i mažite ih pred spavanje kako bi u toku noći mogla da se upije.

5. Iako je poliranje jedan od načina da sredite svoje nokte koji će na taj način izgledati sjajno i bez manikira – ovo ih može oslabiti i iztanjiti, što će može biti veoma loše ukoliko želite da ih pustite da izrastu ili volite da imate duže nokte.