DONOSIMO VAM RECEPT ZA BAKLAVU SA VIŠNJAMA

0
Izvor:printscreen pinterest

DONOSIMO VAM RECEPT ZA BAKLAVU SA VIŠNJAMA

Ako ste neko ko voli višnje i još uz to ljubitelj baklava, onda nema bolje kombinacije za poslasticu.

Sastojci

  • 500 gr tankih kora za pitu
  • 500 g očišćenih višanja
  • 5 jaja
  • 1 šolja od 2 dl šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • Za sirup:
  • 500 gr šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo. U podmazan pleh ređati po tri kore, preliti nadevom i rasporediti višnje. Postupak ponavljati dok se sve ne utroši. Baklavu iseći na kvadrate ili trouglove, pa peći na 200 stepeni, dok ne porumeni. (Mogu se filovati po tri kore nadevom i uvijati kao za pitu.)

Za to vreme napraviti preliv od vode i šećera, koji treba kuvati 20 min od početka vrenja. Na kraju dodati limun isečen na kolutove. Pečenu baklavu odmah preliti mlakim sirupom i ostaviti na hladnom da odstoji.

 

Izvor: secanja.com

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

POSTAVI ODGOVOR