Da li ste znali: U čemu nam prolazi život?

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dan ima 24 sata, od kojih bismo između sedam i devet sati trebalo da provedemo u snu, a ostatak obavljajući različite aktivnosti tokom dana.

A da li ste razmišljali o tome – na šta najviše vremena u životu potrošimo?

Na osnovu različitih statističkih podataka o vremenu koje trošimo na svakodnevne aktivnosti, stručnjaci su došli do sledećih rezultata:

Prosečan čovek živi 72 godine, trećinu svog života provede u snu, 14 godina radi – što znači da smo gotovo četvrtinu života na svom radnom mestu.

Obavaljajući ličnu higijenu i čisteći svoj životni prostor ljudi u proseku provedu i do sedam godina, dok u životu ukupno jedemo oko šest celih godina.

U čekanju nam prođe pet godina, dok na učenje i studiranje potrošimo ukupno (samo?!) četiri godine – kada bismo ovo radili bez prekida.

U razgovorima koje obavljamo preko telefona prođe nam dve godine, gledajući televizor potrošimo i više od tri godine, a samo jednu godinu izgubimo u traženju stvari koje ne znamo gde smo ostavili.

Na šoping, peglanje veša i u kupatilu ukupno potrošimo oko šest meseci – na svaku od navedenih aktivnosti posebno, dok do 60. godine života više od tri godine provedemo u saobraćaju.