Da li je moguće: Toaletni papir za telefone?!

0
Bolnica VITA Novi Sad

Najnoviji modeli pametnih telefona zaista imaju veliki broj veoma korisnih opcija i svima koji ih poseduju olakšavaju život i čine ga zanimljivim.

Ali koliko je zaista potrebno brinuti o ovim aparatima? Izgleda da u Japanu smatraju pametne telefone toliko važnim – da za njih imaju poseban toaletni papir!

Naime, radi se o tome da je na Narita međunarodnom aerodromu u Tokiju, pored običnih toaletnih papira u toaletima od sada moguće naći i papir – za telefone. Naravno, koriste se za čišćenje njihovih ekrana.

Do ove ideje Japanci su došli nakon istraživanja koja pokazuju da se na mobilnim telefonima nalazi više bakterija – nego na wc šoljama!

Zbog ove činjenice lokalni mobilni operater NTT Docomo postavio je toaletni papir za pametne mobilne telefone na čak 86 mesta na aerodromu kako bi svi koji ih koriste na što bolji način bili zaštićeni od bakterija, a na ovim papirima utisnute su i poruke dobrodošlice, kao i podaci za turiste i uput za priključivanje na WiFi mrežu. Zaista pažljivo, zar ne?