Bangladeš: Zabrana turske serije koja „podstiče razvode“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Bangladeški režiseri i glumci apeluju da se zabrani turska serija „Sulejman Veličanstveni“ zbog toga što ova serija „podstiče razvode“.

Naime, scene „žestokog seksa“ prema mišljenju režisera i glumaca iz Bangladeša, utiču negativno na lokalnu televizijsku industriju, pored toga što se zbog ove serije „sve više ljudi razvodi“.

Prikazivanje serije koja prikazuje život Sulejmana Veličanstvenog u Bangladešu počelo je u novembru mesecu 2015. godine, a zbog velike popularnosti počela je da se prikazuje u najgledanijim terminima, zbog čega su sa ovog termina „skinute“ lokalne serije.

„Sve je počelo sa serijom ‘Sulejman Veličanstveni’. Te serije uništavaju našu industriju u kojoj rade hiljade glumaca i drugih“, rekao je direktor Bangladeškog udruženja režisera Gazi Rakajet.

On je naveo i da su ankete pokazale da je polovina studija zatvoreno zbog manjka posla čime je ugroženo stotine glumaca.

„Čak i najpoznatiji glumci su izgubili polovinu honorara“, dodao je i procenio da su glumci ove godine izgubili oko osam miliona dolara.

Glumac Mamunur Rašid ocenjuje da gledanje televizije predstavlja porodičnu zabavu i da su scene „žestokog seksa“ u turskoj seriji nedopustive.

„Ovakvi programi stvaraju društvene probleme i podstiču porast razvoda“, ocenjuje Rašad.