Svetski fitnes trend – pivska joga!

0
Bolnica VITA Novi Sad

Zdrav način života je nešto što se propagira na sve strane, a to podrazumeva, osim zdrave ishrane, i redovnu fizičku aktivnost.

Osim što je dobro za zdravlje i izgled, fitnes može biti i u trendu, pa se tako plasiraju različiti fitnes trendovi koje prate kako stručnjaci širom sveta, tako i mnogi obožavaoci ovih fizičkih aktivnosti.

Međutim, najnoviji fintes trend koji je preplavio svet deluje zaista čudno – jer kombinuje naizgled dve nespojive stvari – pivo i jogu!

Poznato je da je joga način da se postigne ravnoteža između tela i duše, ali kako se to može postići konzumiranjem piva? Stručnjaci iz Nemačke su našli način!

Jedna sesija pivske joge traje sat vremena tokom kojeg se praktikuje asane koje uključuju joga pokrete u kombinaciji sa ispijanjem piva, kao i balansiranje s flašom piva na glavi.

Pivsku jogu mogu praktikovati stariji od šesnaest godina, a osnivačice ovog trenda kažu da pivska joga nije šala.

“Mnogo je truda potrebno kako bi se izvele određene poze s flašom piva u ruci. Takođe je potrebno mnogo samosvesnosti i napora da bi održali telo u jednoj pozi. Mi filozofiju joge kombinujemo s užitkom piva sve dok ne dostignemo najviši nivo svesti”, kaže jedna instruktorka pivske joge.