Celine Dion nekada nije volela pesmu zbog koje se proslavila

0
Bolnica VITA Novi Sad

Da li ste znali da čuveni hit „My Heart Will Go On“ iz filma Titanik u početku niko nije voleo?

Režiser Titanika James Cameron u početku je bio protiv te pesme, a naročito protiv toga da se epski film završi s jednom „običnom“ pop-baladom. Ipak, pokojni suprug Celine Dion, René Angélil, uspeo je nagovoriti Jamesa Camerona da ipak snime prvu demo verziju. Taj snimak je promenio sve.

U trenutku snimanje pesme u studiju, Dion nije bila raspoložena. Uprkos svemu, Celine je uspela da snimi pesmu, i upravo je taj snimak doveo  do suza supruga Angélil, i kompozitora koji je napisao pesmu, Jamesa Hornera.

Što je najvažnije, svidela se i Jamesu Cameronu, promenio je mišljenje i prihvatio Pesmu za film Titanik.

Pesma je 1988. godine dobila Oskara za Najbolju originalnu pesmu iz filma, a godinu dana kasnije “My Heart Will Go On” dobio je Grammyja za Najbolju pesmu, a Celine za najbolju pevačicu godine.

Ipak, kada su joj ispričali anegdotu koja kaže da je Kate Winslet bilo muka svaki put kada čuje pesmu, Celine Dion  je odgovorila: “Blago njoj, ona je barem nije morala pevati!” Celine je, uprkos anegdotama, šalama, i činjenici da joj pesma u početku nije baš legla, zahvalna na  melodiji koja je proslavila.