Žestoka svađa DOS kandidata za predsednika Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vuk Jeremić pobesneo zbog najave kandidature Saše Jankovića jer je bio ubeđen da će ga ovaj podržati u borbi za fotelju na Andrićevom vencu.

Bivši šef diplomatije i funkcioner DS Vuk Jeremić strašno se razbesneo kada je u ponedeljak čuo da je zaštitnik građana Saša Janković, poznatiji kao Sale Prangija, najavio svoju kandidaturu na izborima za predsednika Srbije, saznaje Informer!

Vuk Jeremić je, tvrdi naš izvor iz CIRSD-a, razočaran jer je bio ubeđen da će ga Janković podržati kao zajedničkog kandidata opozicije. On čak tvrdi da mu je Janković na više sastanaka čvrsto obećao podršku!?!

Janković i Jeremić su se, inače, povodom predsedničkih izbora prvi put videli na tajnom sastanku sredinom novembra u Beogradu.

Sastali su se tada u Jankovićevom stanu na Novom Beogradu… Vuk nam nije detaljno pričao o tom sastanku, ali je posle njega bio uveren da se Janković neće kandidovati nego da će ga javno podržati na predsedničkim izborima, a da će zauzvrat dobiti čelnu funkciju u budućoj vlasti… Međutim, iznenadna najava kandidature pokazala je da je Janković sve vreme igrao svoju igru i da je ‘namagarčio’ Vuka… – objašnjava sagovornik Informera i dodaje da je posle Jankovićeve najave potpuno jasno da neće biti zajedničkog kandidata opozicije:

„Nema ni govora više ni o kakvoj saradnji Vuka i Jankovića. To je sada potpuno isključeno. Ako odluči da se kandiduje, Vuk neće imati ništa sa Jankovićem…“
Ni Vuk Jeremić ni Saša Janković nisu juče želeli da govore za Informer.

Izvor: Informer