Završne pripreme na poligonu Nikinci

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na poligonu Nikinci u toku su završne pripreme za predstojeću centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, koja će se održati na tom poligonu u utorak, 9. maja.

Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji se pripremaju za prikaz. Pored pripadnika Vojske Srbije, na prikazu će učestvovati i pripadnici policije, a biće prikazana sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije, kao i nova sredstva naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR, sa bojevim gađanjem.

Pripreme za svečanost na poligonu Nikinci započele su još krajem februara. U atraktivnom programu biće izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem i prikazano dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja. U okviru programa, koji će građani biti u prilici da vide u televizijskom prenosu, biće predstavljen prikaz osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije.

Po prvi put široj javnosti biće predstavljen sistem ALAS . Takođe, biće prikazani i višenamenska oklopna vozila „miloš“ i „lazar“, sistemi „morava“ i „oganj“ i samohodna haubica „NORA“.

Izvor: Ministarstvo odbrane