Završena obnova dve sale u Urgentnom centru

0
Bolnica VITA Novi Sad
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas dve nove operacione sale Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije (KCS).

 

Mihajlović je tom prilikom istakla da su završeni radovi na obnovi mikrohirurške i neurohirurške sale, dodavši da će prvi pacijenti već danas biti operisani u njima.

Obnova ovih sala simbolično označava početak radova na rekonstrukciji sedam klinika, za šta je obezbeđeno 100 miliona evra, i to 70 miliona iz Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak iz Evropske investicione banke.

Prema njenim rečima, obnova sala u Urgentnom centru bila je uslov za početak rekonstrukcije još šest sala u Kliničkom centru Srbije.

Ona je naglasila da je obnova kliničkih centara i bolnica u Srbiji prioritet Vlade Srbije, a cilj je, kako je podvukla, da lekari rade u dobrim uslovima, a da pacijenti imaju dobru uslugu.

Obnova sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu trebalo bi da počne krajem avgusta, odnosno početkom septembra, objasnila je Mihajlović.
Radovi bi trebalo da budu gotovi do 2018. godine, a 2019. godine je predviđen završetak obnove Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, dodala je ona.

Lončar je objasnio da su radovi u dve sale u Urgentnom centru završeni nedelju dana pre roka, i poručio da to treba da bude primer kako treba da se radi obnova zdravstvenih ustanova.

Izvor: Vlada Srbije