Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je tribinom u Rektoratu Univerziteta u Nišu, kojoj su prisustvovali brojni dekani, prodekani, profesori i studenti, danas završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je, otvarajući javnu raspravu, da su u pripremu nacrta, kroz radnu grupu, bili uključeni svi relevantni činioci, dodavši da će svi pristigli predlozi biti razmotreni, a neki od njih i ugrađeni u novi zakonski predlog.

Pomoćnik ministra za razvoj i obrazovanje Vesna Mandić ocenila je da trenutno važeći zakon ima dosta dobrih rešenja, ali da su se neka od njih u praksi pokazala kao neprimenjiva.

Namera novog zakona jeste da stvorimo mogućnosti za obrazovanje kreativne mlade generacije, koja će znanja usvajati tokom celog života, kao i da omogućimo bolju međunarodnu otvorenost sistema obrazovanja, navela je Mandić.

Učesnici tribine izneli su svoja viđenja novih zakonskih predloga, pri čemu će svi predlozi biti dostavljeni resornom ministarstvu u pisanoj formi.

Izvor: Vlada Srbije