Završen najveći deo radova na obnovi jezera u Kameničkom parku

0
Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Bolnica VITA Novi Sad

Najveći deo radova na obnovi jedinog preostalog jezera u Kameničkom parku je završen, navodi se u saopštenju JKP “Gradsko zelenilo”.

Firma „Bulevar kompani“ koja je angažovana kao podizvođač, posle mesec i po dana završila je vađenje mulja, smeća i rastinja iz jezera i iskrčilo samoniklo rastinje oko jezera.

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

 

Iskrčeno je i samoniklo rastinje u blizini izvora vode kojom se ono puni. Urađena je i drenaža, a sada su na redu radovi na izgradnji prilaznih staza i postavljanju info tabli, navodi se u saopštenju JKP “Gradsko zelenilo”.

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"
Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

U toku je i izrada stude o zaštiti kulturno istorijskih spomenika u Kameničkom parku koju zajedno rade Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika i JKP „Gradsko zelenilo“. Za 2018. Godinu planirani su i radovi na njihovoj zaštiti na osnovu pomenute studije.

Uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izvođenje radova na izgradnji pešačkih staza i postavljanju rasvete na solarnu energiju, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Ovaj posao zajednički finansiraju Pokrajina i grad sa 70 miliona dinara i ovo su najobimniji radovi na obnovi najstarijeg i najvećeg novosadskog parka u poslednjih nekoliko decenija.

Izvor: Brif.rs

 

POSTAVI ODGOVOR