Zaplenjena umetnička slika nepoznatog autora

0
Bolnica VITA Novi Sad

Navodi se u saopštenju Uprave carine da su 13. decembra na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj iznošenja iz zemlje, pretpostavlja se, vredne umetničke slike nepoznatog autora.

Umetnička slika pronađena je prilikom kontrole autobusa beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Bajina Bašta – Cirih. Vozač, 54-godišnji Beograđanin je carinicima rekao da osim ličnog prtljaga putnika i nekoliko pošiljaka nema ništa da prijavi za kontrolu.

Detaljnom kontrolom autobusa je između praznog sedišta i kafe-aparata pronađena kutija u pvc džaku, sa dobro upakovanom umetničkom slikom koja se nalazila u njemu. Utvrđeno je da se radi o ulju na platnu nepoznatog autora, na čijoj je poleđini ispisan naziv slike: “In der Campagna, Via Roma“, navode iz Uprave carine.

krijumcarena-umetnicka-slika-kelebijaIako platno na kome je ova slika urađena izgleda staro, kao i rukopis na poleđini, nemoguće je odrediti period u kome je nastala niti njenu vrednost bez stručnog veštačenja. Nakon ekspertize koja će uslediti biće poznati svi detalji o otkrivenom umetničkom delu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: Brif.rs