Zadatak mladih je da izgrađuju savremenu Srbiju

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević ukazao je danas, u obraćanju brucošima Pravnog fakulteta, na to da u budućnosti svi oni zajedno treba da doprinesu tome da zakon bude isti za sve.

Đorđević je na svečanom dočeku povodom nove školske 2017/2018. godine poželeo studentima da školovanje završe u redovnom roku, istakavši da je zakon jednak za sve i mora isto da se primenjuje.

On je podsetio na to da je Ministarstvo u avgustu sa dekanima Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka u Beogradu potpisalo Protokol o saradnji u realizaciji programa volontiranja, istakavši da oni najbolji koji pronađu sebe u tom poslu mogu računati na zaposlenje.

Ministar je izrazio nadu da će i drugi ministri poći tim putem i otvoriti mogućnost da mladi počnu da rade za državu i da zajedno izgrade bolju Srbiju, koja će biti na vrhu Evrope i u kojoj će oni imati perspektivu, dodavši da je Vlada Srbije posvećena izgradnji takve, savremene Srbije.

Dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović ukazao je na to da je od 20.000 univerziteta u svetu, Univerzitet u Beogradu rangiran između 201. i 300. mesta.

On je objasnio brucošima da će na Pravnom fakultetu naučiti kako da postanu dobri pravnici i da tumače i primenjuju pravne norme.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR